Потписивање договора о формирању Евроазијског Економског Савеза ће бити у Астани

natalija_kljajic2_small Превела: Наталија Кљајић

 

“Евроазијски економски савез је формиран у циљу још веће интеграције између држава и унапређења међусобног поверења” – рекао је председник Казахстана Нурсултан Назарбајев.

“Интеграција зближава земље које улазе у Савез, повећава поверење између наших земаља. Када живите у таквој интеграцији, блиско тргујете, комуницирате, увек желите да је и код твог суседа све добро… Управо у овом контексту, Казахстан и Русија формирају Евроазијски економски савез” – рекао је он, говорећи у петак у Астани на 21. седници Скупштине народа Казахстана.

“Овде, у Астани, планирано је потписивање историјског споразума о оснивању тог интеграционог савеза. Симболично, он ће бити закључен у години двадесетогодишњице идеје Евроазијског савеза, коју сам покренуо пре 20 година на Московском државном универзитету 2004. године” – истакао је Назарбајев.

“Ми стварамо економски савез да заједно извршимо технолошки пробој у 21.век. Три земље се интегришу како би помогле једна другој да издрже глобалну конкуренцију. Чињеница је да је она жестока и ту нема сумње. Уверен сам да у 21. веку евроазијска интеграција нема алтернативу” – сматра председник.

Извор: http://www.interfax.by/news/belarus/1154008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *